Regulamin Forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

MAN NG313

J-31
 J-31
Administrator

Przyznam szczerze, że sam nie wiem. 😐
MAN NG313 warszawskiego MZA nie wygląda tak efektownie jak w barwach MPK Wrocław. Chociaż użyto w obu przypadkach tych samych kolorów... 🙂

Cytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 24.11.2004 16:23

Może przez ten pasek na dole żółty wygląda bardziej efektownie...

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 24.11.2004 19:09
J-31
 J-31
Administrator

Tak - dokładnie 🙂

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 25.11.2004 11:32

Jeden zwykły(niezwykły) żółty pasek i zupełnie inny autobus 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 25.11.2004 16:32

Jak mówił Inspektor, we Wrocku jeździ tylko jeden MAN, całkiem ładny z zewnątrz, w środku też, wygodny. Dobrze znosi dziury wrocławskich ulic. 😀 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 1.12.2005 14:50

A więc tak. Dziś udało mi się go wreszcie złapać, na linii 144. Widziałem go jak jechał w przeciwnym kierunku do mojego - na Wojszycką. Wysiadłem, podjechałem w stronę wojszyc i Man był mój 🙂 Po kilku latach polowań...Co prawda były to trochę pobieżne polowania, ale dziś takiej okazji nie mogłem przepuścić. Manik w środku prezentuje się świetnie, fotele wygodne, miękkie. Jednak jak usiadłem na amfiteatrze, silnik był dosyć głośny, jednak porównywalny z V7000a. Po zrobieniu kółka, i zajechaniu spowrotem na Wojszycką, wysiadłem i chciałem zrobić zdjęcie, jednak kierowca - od razu zareagował: Niw wolno robić zdjęć autobusom, nie zgadzam się! Niczym małe dziecko, jeszcze brakowało żeby zaczął tupać nogami w podłogę. Jak odchodziłem, jeszcze krzyknął że mogę być terrorystą 😆 . Ale co mi tam, stanąłem sobie grzecznie za krzaczkiem, i jak autobus wracał z pętli i przejeżdzał obok pstryknąłem mu zdjęcie 😉 . Jednym słowem - straszny burak.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 6.01.2006 13:41

Burak jak się patrzy. No cóż i tacy się trafiają, ale większośc jest jednak spoko i można czasem sobie fajnie pogadać.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 6.01.2006 14:02
J-31
 J-31
Administrator

To rzeczywiście dziwny kierowca. 😉

Natomiast cieszy mnie, że Wasz NG313 tak dobrze się trzyma, najwyraźniej firma dba o tabor... 🙂

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 6.01.2006 16:04
Nikki
Jelcz M121M

Jakby nie można było robić autobusom zdjęć to powinny być na nich specjalne naklejki...

"Naucz swego syna, o tym musi wiedzieć, że w Mieście Neptuna, Wrocław jest u siebie!"

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.01.2006 15:17

Jednym słowem - straszny burak.

A widac moze na zdjęciu jak wygląda, bo ja też trafiłem na trochę mało rozgarniętego ... Może sie nie darł ale był no cóż ... głupi 🙂 Pokazałbys to zdjęcie ?

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.01.2006 15:24

Niestety, tylko od tyłu zrobiłem Mana jak wracał z pętli. Od przodu wolałem nie ryzykować, jeszcze by kierowca wyskoczył i zaczął mnie gonić :retard:

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.01.2006 15:27

Widzisz Inspektorze, przekonałeś się że MAN to przyjemny, wygodny autobus 🙂 a zachowanie kierowcy przemilczmy. Takich ludzi trzeba po prostu olewać.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.01.2006 15:43

Ależ ja nigdy nie mówiłem, że Man to zły autobus...

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.01.2006 16:00
J-31
 J-31
Administrator

Inspektorze, a czy Wasz NG313 też tak świszczy podczas jazdy ? :mruga:

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 9.01.2006 11:54

Inspektorze, a czy Wasz NG313 też tak świszczy podczas jazdy ? :mruga:

Oj, ja byłem tak podekscytowany samą jazdą nim, że po tylu latach udało mi się go złapać, że nawet jak by świszczało to nie zwróciłbym uwagi na to. Ale chyba nic takiego nie miało miejsca...Siedziałem na amfiteatrze więc nasłuchiwałem dźwięków silnika a nie żadnych tam świstów 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 9.01.2006 12:15
J-31
 J-31
Administrator

Oj, ja byłem tak podekscytowany samą jazdą nim, że po tylu latach udało mi się go złapać, że nawet jak by świszczało to nie zwróciłbym uwagi na to. Ale chyba nic takiego nie miało miejsca...Siedziałem na amfiteatrze więc nasłuchiwałem dźwięków silnika a nie żadnych tam świstów 😛

Rozumiem. A efekt świszczenia, występuje przy dużej prędkości i najlepiej można go usłyszeć stojąc obok kabiny kierowcy, albo tuż za nią na wysokości nadkola 😀

PS. Pisząc owe słowa co chwila zerkam na moje okno, a za nim, ulicą ... co chwila przejeżdżą MAN NG313 z R13 :mruga:

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 9.01.2006 12:46

NG313 zawsze świszczą i jest to słyszalne zwłaszcza z tyłu. Nie wiem czego ale od zawsze te świsty mi się podobały 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 9.01.2006 21:03

Z tego co wiem to świszczy kompresor.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 10.01.2006 15:38
Udostępnij:

Archiwalne ForumTransportnews

Witaj!
Losowe zdjęcia
Postaw mi kawę na buycoffee.to

twitter Bluesky Mastodon