Regulamin Forum
Mercedes O405NE

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mercedes O405NE

Strona 2 / 25

Nie, dyspozytor sobie rozdziela wszystko jak chce. Może i pokręcone ale sprawiedliwe. Raz się jedzie peerką a raz Solarisem. 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 28.01.2005 13:56
J-31
 J-31
Administrator

No właśnie. Po trochu Voy ma rację, z tym dyspozytorem. Ponieważ, np. w Warszawie są kursy oznaczone jako "niskopodłogowe" i są kursy zwykłe, gdzie to dyspozytor decyduje jaki autobus wypuścić. W Rzeszowie jest dodatkowo ta trudność, że Vecto CNG mają dużego garba i nie wszędzie mogą się pojawiać. 😉

Czy wobec tego w PKT, też jest tak, że część trolejbusów niskopodłogowych jest wysyłana na kursy oznakowane jako niskopodłogowe, a część rozdziela dyspozytor wg. uznania ? 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 28.01.2005 14:12

U nas też są kursy niskopodłogowe, ale w sumie jest chyba 3 kursy w sumie (po jednym na linię) ale i tak nie zawsze wpada konkretny autobus tylko albo Solaris albo Mercedes albo Autosan Stokrotka albo Jelcz Vecto albo MAN...

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 28.01.2005 15:38

Ale ludzie wszedzie tak jest, że linia jest oznaczona jako niskopodłogowa to jezdżą niskopodłogowce. A dyspozytor rozdziela tylko jaki numer pojazdu na niej bedzie jeździł. Tylko z wypowiedzi Voy-a wynikało, że kursy nie są zaznaczone jako niskopdłogowe i moze pojechać cokolwiek. Kidys też było inaczekj dany kierowca dostawał swój wóz i linie i zawsze tam jeździł. Teraz każdy kierowca dostaje swoją linie, ale za to ma różne autobusy... tak teraz cieżki los 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 29.01.2005 02:48
J-31
 J-31
Administrator

Wielkie dzięki. 🙂 Ale czy to jest "ciężki los" - nie jestem pewny 😆

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 31.01.2005 12:28

Pewnie się kierowcom nudzą ciągle te same linie...

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 31.01.2005 15:48
Isuzu Citiport

Dzisiaj widzałem drugiego Merca(nr inwent. 3048, linia 630 dyspozycyjna) obok Dworca Gł. PKP

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 1.02.2005 20:27

3048 (drugi Merc) juz normalnie smiga na 22, ale za to 3046 (pierwszy merc) przechodzi jakieś naprawy z rozruchem. Nie są to duże problemy, ale mechanicy z PKT chcą to naprawić za wczasu, żeby później nie było problemów. :diabeł:

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 3.02.2005 15:41
Isuzu Citiport

Widziałem jakiegoś "Merca" na trsie i to był chyba 3048 skoro 3046 jest rozwoalony

P.S. Mam nadzieje, że to nie jest jakaś "epidemia". Najpierw 3003 (Solaris Trollino 12 AC), a teraz ten "Merc"

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 3.02.2005 22:37

Co się stało z 3046?? a wcześniej z trollino?

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 3.02.2005 23:37
Isuzu Citiport

Ja niewiem, spytaj O405NE

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 3.02.2005 23:59

Co się stało z 3046?? a wcześniej z trollino?

#3046- jakiś czas temu miał awarie rozruchu. Po krótkim czasie na warsztacie wyjechał spowrotem na trase. W momencie kiedy wyszedł 3048 na kanały PKT wiechał 3046 żeby całkowicie usunąć awarie i żeby się w najbliższym czasie nie powtórzyła. Jego naprawa trwa juz kilka dni ( nie wiem dlaczego ).
#3003- jak na nowego ST 12AC przystało nie jest ustawiony do skaczacego napięcia w liniach. Co tylko wyjechał na trasy, to odrazu miał poważne kłopoty. Wkońcu na baze PKT przyjechali Czesi, jednakże nawet nie wiedzieli co się dzieje. Wywalili oczy i pojechali do domu 🙁 Wkońcu przy wielu testach jakos go przystosowano (kosztowało to bardzo dużo pracy i testów z elektrykami na pokładzie). Kiedy juz wkońcu wyjechał na ulice miał stłuczke z Poloneze, kierowca poldka nie wiedział, że trajtki grzeją 70km/h do tego bardzo szybko się rozpedzają i zajechał mu zwyczajnie droge zjeżdzając z lewego pasa na prawy (ulica dwu pasmowa). Stan techniczny Poloneza niezbyt ciekawy natomiast Solaris miał naruszony lewy, przedni narożnik. Zjechał do warsztatu po południu a już wieczorem jeżdził wpełni sprawny 🙂 Jaki z tego wniosek ( mechanicy z PKT są cudotwórcami 😉 )

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 4.02.2005 16:51

Nie ma co sie bac ❗ 3003 i 3046 juz jezdza normalnie 🙂
Na 3003 to zawsze jakies przygody sa :mruga:

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 4.02.2005 21:54
Isuzu Citiport

Jak przyjechał #3040(Solaris 12 AC) to także się popsuł.

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 4.02.2005 21:57

Jak przyjechał #3040(Solaris 12 AC) to także się popsuł.

Owszem tak jak juz powyżej pisałem ST 12AC miały na początku problemy. Niektórzy twierdzili, że tylko muszą się dotrzeć , ale w rzeczywistości nie były przystosowane do skaczącego napięcia w sieci.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.02.2005 09:57
Isuzu Citiport

Podoba mi się, że jeździ na jakieś innej lini( nr 26), a nie czły czas na 22. Przynajmniej inni mają szanse jeździć :mruga:.

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 13.02.2005 23:10

Podoba mi się, że jeździ na jakieś innej lini( nr 26), a nie czły czas na 22. Przynajmniej inni mają szanse jeździć :mruga:.

Ano gdzies musza iść. Skoro cała 22 jest juz obstawiona przez niskopodłogowce, to bez sensu byłoby, żeby stały na bazie skoro mogą iść na nastepna linie, tym razem 26. Mi to bardzo odpowiada ponieważ dojeżdzam 26 do szkoły i jak dobrze pójdzie to do końca tego roku 26 bedzie juz wpełni niskopodłogowa 🙂 😎 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 14.02.2005 17:31
Isuzu Citiport

😆 Ale przynajmniej nie grzeje ławy.

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 14.02.2005 23:00

😆 Ale przynajmniej nie grzeje ławy.

W sumie 3048 grzeje:( Wraz z 3004 jest jako rezerwa :/

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 14.02.2005 23:13
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

Witam i pozdrawiam wszystkich, których znam oraz tych jeszcze nieznajomych 🙂
O405NE z tym "grzaniem ławy" jak to pięknie okresliliście z rupakiem nie do końca tak jest. W tej chwili na bazie stoi 3003. Tak więc zawsze któryś z nich jest w trasie.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 15.02.2005 17:25
J-31
 J-31
Administrator

O405NE z tym "grzaniem ławy" jak to pięknie okresliliście z rupakiem nie do końca tak jest. W tej chwili na bazie stoi 3003. Tak więc zawsze któryś z nich jest w trasie.

Ja również witam Cię na forum. 🙂
Czyli w zasadzie wszystkie niskopodłogowe trolejbusy są eksploatowane ? A że czasami, któryś stoi w zajezdni, cóż.. 😉

A wracając do tematu o MB O405NE. Jak wygląda kwestia budowy następnych trolejbusów. Czy coś Ci wiadomo na ten temat ? 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 16.02.2005 10:49

Nier chodzi mi o dana chwile. Głównie chodzi mi o to, że nie wpisano go do rozkładu 26 jako "n", co wiecej wogóle nie został wpisany, stoi razem z 3004 jak rezerwa przy dworcu. Owszem teraz cały czas jeździ bo tak jak mówisz 3003 stoi na bazie (nie wiem co jet tego przyczyną). I jeszcze małe sprostowanie to nie ja wymyśliłem z tym "grzaniem ławy" 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 16.02.2005 13:01
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

A wracając do tematu o MB O405NE. Jak wygląda kwestia budowy następnych trolejbusów. Czy coś Ci wiadomo na ten temat ?

Wczoraj wrzuciłem do albumu kilka zdjęć kolejnego Merca, wykonane jakieś 2 godz. po przyholowaniu go na bazę. Od poniedziałku wkraczają "demolition mans" czyli zaczyna się rozbiórka wszystkiego, co się da.

W planach na ten rok jest wykonanie 5 przeróbek (o ile coś sie nie zmieni). Rozstrzygnięty został pierwszy przetarg (na 2 sztuki), a 8 marca zostanie drugi (na dostawę 3 kolejnych nadwozi).

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 26.02.2005 12:06

I tak wiadomo kto wygra... 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 26.02.2005 15:15
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

Mimo pewnych trudności z dostawami podzespołów i części budowa #3055 posuwa się naprzód, a tymczasem dziś krótko po 14-tej na bazę PKT został przyholowany przyszły #3063...

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 14.04.2005 18:12
Strona 2 / 25
Udostępnij:

Archiwalne ForumTransportnews

Witaj!
Losowe zdjęcia
Postaw mi kawę na buycoffee.to

twitter Bluesky Mastodon