Regulamin Forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jelcz 120MTE

Strona 2 / 2
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

A zastosowanie pudła M120 to nie modernizacja ❓

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 5.07.2005 01:29

A zastosowanie pudła M120 to nie modernizacja ❓

Czy przebudowę mercedesa na elektryczny nazywa się w Gdyni modernizacją? Zasada jest podobna.

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 5.07.2005 18:26
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

Oczywiście. Modernizacja czyli unowocześnianie. Jeśli w trakcie przebudowy, NG czy czego tam jeszcze wrzuca się liczbę n elementów nowszych/nowocześniejszych jest to modernizacja lub, jeśli wolisz naprawa (jakaś tam) połączona z modernizacją.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 5.07.2005 22:05

Oczywiście. Modernizacja czyli unowocześnianie. Jeśli w trakcie przebudowy, NG czy czego tam jeszcze wrzuca się liczbę n elementów nowszych/nowocześniejszych jest to modernizacja lub, jeśli wolisz naprawa (jakaś tam) połączona z modernizacją.

Miałbym wątpliwosć co do nazwania upchnięcia starych bebechów do nowego nadwozia modernizacją...

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 6.07.2005 19:18
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

Możesz miec wątpliwości - Twoje zmartwienie 😉 Naprawa główna polegająca na zastąpieniu starego nadwozia PR110 nowszym (nie tylko fabrycznie) nadwoziem 120M jest poniekąd modernizacją.

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 6.07.2005 20:26

Możesz miec wątpliwości - Twoje zmartwienie 😉 Naprawa główna polegająca na zastąpieniu starego nadwozia PR110 nowszym (nie tylko fabrycznie) nadwoziem 120M jest poniekąd modernizacją.

Swoja drogą, jak w Gdyni przy zakupie używanych N4021 dla PKM pisze się, że firma wzbogaciła się o nowe, nowoczesne autobusy to nic mnie już nie powinno dziwić...

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 7.07.2005 15:29
u2w
 u2w
Mercedes eCitaro

pisze się, że firma wzbogaciła się o nowe, nowoczesne autobusy

Propaganda sukcesu wiecznie żywa :diabeł:

OdpowiedzCytat
Opublikowano : 7.07.2005 17:00

Czy 3371 ma wymieniony silnik na taki ze starszej peerki? Dynamika i dźwięk świadczą o tym,ale ja mu pod klapy nie zaglądałem 😆

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 7.09.2007 19:04

Fragmenty skasowanego 3309 (drzwi, poręcze, siedzisko kierowcy) trafiły do Muzeum Miasta Gdyni. Nie wiem czy cieszyć się, czy płakać?

OdpowiedzCytat
Rozpoczynający temat Opublikowano : 8.11.2007 14:13
Strona 2 / 2
Udostępnij:

Archiwalne ForumTransportnews

Witaj!
Losowe zdjęcia
Postaw mi kawę na buycoffee.to

twitter Bluesky Mastodon