Regulamin Forum
Od środy, 21 listopada, przez około 3 tygodnie Będzie testowany MAN NL243 CNG głównie na lini 191
http://zkmgdynia.pl/index1.php?action=0302&idn=368 #
Spora fotka, aż mi się załadować nie chce... A tak na poważnie, to o ile pamiętam, to Wejherowo pisze się przez samo "h" 😉
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.
Zły adres fotki skopiowałem
Bezpośredni adres do fotki:
Rozumiem, że tankują go tam, gdzie gdyńskie MAN-y 😉 A czy PKS planuje zakup większej ilości takich wozów, czy to tylko takie testy na pokaz?
Mój poprzedni nick to KKS. Ponieważ wszystkie nicki, które sugerowałem były według administracji za długie postanowiłem użyć krótkiego nicka na cześć naszego moderatora z Dolnego Śląska.
A czy PKS planuje zakup większej ilości takich wozów
Nie ma oficjalnego założenia ,ale mi się zdaje że kupi parę takich wozów
Ten autobus ma kawałek wyświetlacza zaklejonego folią xD . Ale ogólnie ładny busik. Mi się podoba.
ale mi się zdaje że kupi parę takich wozów
Już wcześniej testowali przynajmniej jednego gazowca i jakoś do tej pory nie mają żadnego własnego.
Bardzo ładnie się prezentuje. Zakup mniej niż 5 sztuk byłby pewnie raczej nieracjonalny. Ciekawe ile wynosi cena jednostkowa?
Ciekawe ile wynosi cena jednostkowa?
Sadze że około 1,2 mil
1,2 mil
wow! Tani to on nie jest 🙂 Nie wiedziałem, że gazowce są takie drogie :wall:
Lepsze oczywiście że są droższe. Np. Citelis CNG kosztuje ok. 900 tysięcy.
Sadze że około 1,2 mil
Tyle to (prawie) kosztował promocyjny Lions dla PKM Gdynia.
#6000 powinien właśnie te 900000 kosztować.
A ja też chce takiego testowca u siebie 🙂 Niedługo MKS będzie ogłaszał przetarg, kto wie, może manidło wpadnie na test 😉
Przejechałem się dzisiaj tym pojazdem i muszę przyznać, że całkiem interesujący. PKS już zdjęło mu tą reklamę MANa z bąbelkami. Nie wiem dlaczego... Gadałem trochę z kierowcami i dowiedziałem się, że testy mają trwać do niedzieli. Swoją drogą uważam, że nie powinni go puszczać na 191. Trasa tej linii jest trochę nierówna no i ogólnie po co go od razu niszczyć? Nie rozumiem także dlaczego przyjechał właśnie do PKS Wejherowo. Zdawałoby się, że pierwszy na liście do testowania gazowców jest PKM, a tu taka niespodzianka...
Po PKS Wejherowo jedzie do PKM
Chyba raczej niekoniecznie... Słyszałem, że ma iść do Torunia...
Tyle że on chyba już był w Toruniu (chyba że teraz to na stałe).
Do Torunia ma iść w styczniu. Teraz ma iść do PKM tak jest na TWB napisane
Tak, po Wejherowie idzie do PKM-u, póżniej od stycznia będzie powoził się w Toruniu przez jeden cały rok.
Cały rok ? Z jakiej okazji
MZK Toruń wynajął gazowca w przetargu w którym wygrał MAN i będziemy mieli gazowca rok, MZK Toruń myśli o zakupie gazowych autobusów.
no wiesz PKM Gdynia też pewnie myśli o zakupie kolejnych "gazowców". A wie ktoś może na jakich liniach będzie kursował? No i co z bąbelkami? Ciekawe czy MAN je założy...
A wie ktoś może na jakich liniach będzie kursował?
Możliwe że na 133/134, wszystkie wcześniej testowane gazowce się tam pojawiały.
Gdzieś słyszałem jakąś plotkę, że PKM ma kupić 7 standardowych gazowców z czego dwa będą dofinansowywane z urzędu miasta z Sopotu! Takżę być może MAN pokaże się na 187! Ale będzie wtedy jazda 🙂
W ogóle to są plany by do Sopotu jeździły same ekologiczne pojazdy (gazowce i trolejbusy) gdyńskich przewoźników.